İskenderun ve Belen’e Spor Tesisleri Dopingi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu 30 Aralık 2019 Pazartesi günü İskenderun ve Belen’de yapılacak spor tesisleri için İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Konservatuvarı Gösteri Salonu’ndaki imza törenine katıldı.

Kalabalık bir halk topluluğu önünde gerçekleşen imza töreninde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı oldukça heyecanlı konuşmasında spor tesislerinin İskenderun’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Partı Milletvekili Abdulkadir Özel ve Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın teşekkür konuşmalarından sonra Bakan Mehmet Kasapoğlu kürsüye çıktı.

Bakan Kasapoğlu konuşmasında, İskenderun’un bir takım eksiklikleri olduğunu seçimden önce konuştuklarını, Fatih Başkanın bu konudaki heyecanının bu projeleri hızlandırmaya sevkettiğini söyledi.

İSKENDERUN’A GENÇLİK MERKEZİ,

Bakan Kasapoğlu’nun konuşması esnasında Başkan Fatih Tosyalı araya girerek Gençlik Merkezi yapılmasını istedi. Bakan, “Buradayız merak etme, her şey gençler için, Gençlik Merkezi de İskenderun için hayırlı olsun” dedi.

İSKENDERUN STADYUMU

İSTE arazisine yapılacak stadyumun bir model olacağını ifade eden Bakan,

“Üniversite ile şehrin entegrasyonunu sağlayacak, insanımızın Üniversite ile arasındaki duvarları ortadan kaldıracak ve bu işbirliğiyle akademiyle şehrin dostluğunu, işbirliğini, üretkenliğini hep birlikte yaşayacağız, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bakan Kasapoğlu, İSTE arazisine yapılacak stadyumun şehir ile üniversiteyi bir araya getireceğini, yaşayan bir stad olarak hem spor camiasına, hem halka hem üniversiteye hizmet edeceğini belirtti.

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi ile kadın-erkek, genç-yaşlı herkese yüzme öğretmek istiyoruz” diyen Bakan, Yarı Olimpik Havuz yapılacağını, mevcut kapalı yüzme havuzunun tadilatını gerçekleştirerek modernize edeceklerini ifade etti.

YETER Kİ SİZLER BU TESİSLERİ KULLANIN !

10 Adet Semt Sahası, ihtiyaca göre sayısını arttırmak üzere 5 adet Çok Amaçlı Basketbol Sahası, yapılacağını söyleyen Kasapoğlu, “spor tesislerinin sayılarını yirmi ile yirmibir ile sınırlandırmayacağız, yeter ki sizler bu tesisleri kullanın, eskitin, biz yenilerini yapalım” dedi.

Ayrıca 2 Antrenman Spor Salonu’nun bireysel ve takım olarak hizmet vereceğini söyleyen Bakan, tüm spor tesislerinin 24 saat açık olacağını ifade etti.

ÇOK DAHA FAZLA GENÇLİK MERKEZİ GEREKİYOR

İskenderun’da güzel bir gençlik merkezi olduğunu, ancak İskenderun’un dinamizmine çok daha fazla gençlik merkezi gerektiğini, bir kaç tane daha projeleri olduğunu aktaran Kasapoğlu, “Yerleri belli olsun, en hızlı şekilde onların da imzasını atarız, yeter ki İskenderun istesin” dedi.

REYHANLILI GENÇLER

Konuşması esnasında Reyhanlı’dan gelen gençlerin tezahüratı üzerine Bakan Kasapoğlu “Reyhanlı’ya da geleceğiz inşallah” dedi. Gençlere, “Reyhanlı’ya inşa ettiğimiz tesisleri kullanıyorsunuz değil mi?” diye sordu.

BELEN

Bakan Kasapoğlu, Hatay’a geldiklerinde seçimler esnasında Belenli gençlerin semt sahası istediklerini, üç adet semt sahasının yanında iki adet Basket Sahasının protokole ekleneceğini söyledi. Bakan’ın konuşması esnasında Belen’e Gençlik Parkı yapılmasını isteyen Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’e “Arkadaşlarımızla konuşuruz, feda olsun, sorun yok” dedi.

Bakan Kasapoğlu’nun konuşmasının ardından spor tesisleri için düzenlenen protokoller imzalandı.

Haber : Ali Gez

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *