Hatay Lezzetleri İzmir’de Kültürpark’ta Tanıtılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Hatay’ın onur konuğu olduğu lezzet şöleni 20 Aralık 2019 Cuma günü açılış töreniyle başladı.

İzmir Kültürpark’ta düzenlenen “Lezzetli Kış Şöleni”nin açılışı öncesinde Hatay Halk Oyunları ekibinin kına ve düğün gösterisi yaptı. Ardından şehitlerimizin anısına saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Başkan Savaş, Başkan Soyer’e Hatay’dan getirilen hediyeyi ve Hatayspor atkısını takdim etti.

Her iki Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte aralarında Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ve İzmir’in bazı ilçe Belediye Başkanlarının da hazır bulunduğu protokol tarafından şölen açılış kurdelası kesildi.

Hatay GastroFest konseptiyle UNESCO Gastronomi şehri Hatay’ın lezzetleri başta olmak üzere İzmir’in ve diğer şehirlerin lezzetlerinin tanıtılacağı Şölen, 31 Aralık tarihine kadar İzmir Kültürpark’ta ziyaret edilebilecek.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *