JANDARMA’DAN SAHTE ALKOL VE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, sahte alkol imal ederek Tekel bayisinde satan (3) şüpheli yakalandı. Avcılar ve Silivri olmak üzere (6) farklı adreste ve (1) araçta yapılan eş zamanlı operasyonlarla; yüklü miktarda sahte alkol, dünyaca ünlü alkol firmalarına ait içki etiketleri ile kaçak sigara ve tütün ele geçirildi. İmal ettikleri sahte alkolleri, ruhsatı olmayan bir Tekel bayisinde satışa sunarak halkın sağlığını tehdit eden (2) şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; (M.Y.), (Y.B.) ve (H.K) isimli şahısların İstanbul Avcılar ve Silivri’de sahte alkol imal ederek, Tekel bayilerinde satışa sunduğu bilgisi alındı. Aylar süren istihbari çalışmalar ve fiziki takip neticesinde; şüphelilerin sahte alkolleri imal ettiği adres ve satışa sundukları Tekel bayisi tespit edildi ve zaman kaybetmeden operasyon başlatıldı.

Jandarma’dan Eş Zamanlı Operasyon

Avcılar ve Silivri’de bulunan (6) ayrı adres ve (1) araca eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda (3) şüpheli yakalanarak etkisiz hale getirildi. Adreslerde yapılan aramalarda; Piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış (1292) adet dolu içki şişesi, (1190) litre sahte alkol, (100) adet sahte TAPDK bandrolü, (20) bin adet dünyaca ünlü alkol markalarına ait içki etiketleri, (1) adet alkolmetre, (3) adet plastik tank, (650) adet boş içki şişesi, (4) adet makaron sigara sarma makinası, (210) gr. Kaçak tütün, (1200) adet doldurulmuş makaron, (400) adet boş makaron ile içki yapımında kullanılan esanslar ve gıda boyaları ele geçirildi.

Pet Su Şişesinden Sahte Rakı Çıktı

Evde incelemelerine devam eden Jandarma ekipleri; evin mutfağının adeta içki imalathanesine döndüğünü fark etti. Mutfakta yapılan aramalarda çok miktarda pet suya rastlayan ve başta su zanneden ekipler, pet şişeleri açtığında, şişenin içindekinin su değil sahte rakı olduğunu, şüphelilerin sahte rakıları kamufle etmek maksadıyla pet su şişelerine doldurulduğu tespit etti.

Sahte İçki, Kaçak Makaron ve Sigaraları Tekel Bayisinde Satmışlar

Jandarma ekipleri, şüphelilerin kendilerine ait olan ve ruhsatsız olarak çalıştırıldıkları Tekel bayisine yaptığı baskında (4) adet makaron sarma makinesi ve çok sayıda kaçak sigara ile kaçak tütün de ele geçirdi. Şüpheliler ifadelerinde; imal ettikleri sahte alkoller ve kaçak sigaraları, burada sattıklarını itiraf etti. (1) şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, (2) şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK : Ragıp Terzi

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *