İki ayrı yerden, İskenderun ve Roma’dan Dünya Yaşlılar Günü

1 Ekim Dünya Yaşlılar günü nedeniyle, İskenderun ve Roma’da etkinlikler düzenlendi. İskenderun Belediyesi 3 No’lu Sosyal Tesis’te kahvaltı programı düzenlendi. Türkiye Emekliler Derneği, İtalya’nın Başkenti Roma’da düzenlenen yaşlılık işbirliği toplantısına katıldı.

İSKENDERUN’DA KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI YAŞLILARI AĞIRLADI

1 Ekim 2019 Salı günü İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde 3 Nolu Sosyal Tesis’de icra edilen kahvaltı programına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Şehit Ahmet Tor Kışlası Komutanı Piyade Albay Ragıp Taygan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Ahmet Keskin, M. Ali Dokuzoğlu ve Doç.Dr.Ayşe Nesin Oğuzhan Akkoca ile İskenderun mahalle muhtarları ve elleri öpülesi saygıdeğer büyükler katıldı.

Kahvaltı etkinliğinde Kaymakam Yönden ile Başkan Tosyalı, hayat tecrübeleriyle bizlere yol ve nizam gösteren, geçmişin tanığı ve bugünlerimizin mimarları büyüklerimiz ile yakından ilgilendiler.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Toplumun temel dinamiklerinden olan aileye, ailemizin tüm fertlerine ve özellikle de büyüklerimize saygı Türk toplumunun en önemli hasletlerinden biridir. Bizleri bu günlere getiren ve yarınlarımızın şekillenmesinde bizlere yol gösteren yaşlılarımızın, huzurlu bir yaşam sürdürmeleri adına belediye olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Her zaman onların yanındayız. Yaşlılar Haftasını kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum” dedi.

Kahvaltı programın ardından yaşlı vatandaşlar düzenlenen programdan dolayı Başkan Fatih Tosyalı’ya teşekkür ettiler.

TÜRKİYE VE İTALYA’DA YAŞLILIK ALANINDA FAALİYET GÖSTEREN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İŞBİRLİĞİ GELİŞİYOR

Türkiye’de ve İtalya’da faaliyet gösteren ve yaşlılık alanında çalışan sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek ve gelecekteki ortaklıklara reform sunmak amacıyla aralarında Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)’nin de bulunduğu dernekler, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

Toplantıda TÜED’i hukuk danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu temsil etti. İki ülke raporlarının değerlendirildiği toplantıda,

İtalya’daki derneklerin çalışmaları hakkında bilgi sunuldu.

AUSER adlı İtalyan Sivil Toplum Kuruluşu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantı yaşlılık alanında sivil toplum kuruluşlarının önemini ortaya koydu. Konu ile ilgili AB çerçevesi kapsamında iki ülke çalışmaları değerlendirildi.

İtalya emekli sendikalarının çalışmaları ve bu sendikaların yaşlılık alanında yeni dernekler yaratmış olmaları dikkat çeken bir konu oldu.

İtalya’da vatandaşların ödedikleri vergilerin binde 5’ini istediği sivil toplum kuruluşuna aktarabiliyorlar. Her iki ülkenin yaşlılık alanındaki güçlü ve zayıf yönleri ortaya konurken, sektörel bazda bilgi alışverişi de yapıldı.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir