Denizciler Mahallesi’nin İlçe Olması

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın İskenderun’un Denizciler Mahallesi’nin ilçe olması konulu (2/765) Esas No.lu Kanun Teklifi’nin Meclis İç Tüzük’ün 37’nci maddesi gereğince doğrudan gündeme alınmasına ait önergesi, Meclis’in 8 Ekim 2019 Salı günkü toplantısında yapılan oylamada reddedildi.

Hatay Milletvekili Serkan Topal, Meclis Genel kurulunda yaptığı konuşmanın bir bölümünde,

“Özellikle Denizciler, Karaağaç ve Serinyol mahalleleri 12 Kasım 2012 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu’yla beldeyken maalesef mahalleye dönüştürüldü. Yani o beldenin insanları kendi belediye başkanını, kendi meclis üyelerini seçerken bir anda, 12 Kasım 2012 yılında akşam mahalleye dönüştüklerini öğrendiler” dedi.

Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın Büyükşehir statüsüne çevrilmesine diyecek lafları olmadığını ancak yerelleşmenin uygulanmasında AK Parti ile ciddi fikir ayrılığı yaşadıklarını belirtti. Miletvekili Topal konuşmasında,

“Denizciler Mahalle Muhtarımızın önderliğinde 5/4/2016 tarihinde İçişleri Bakanlığına verilmiş 23230 sayılı Dilekçe; Karayılan, Azganlık, Sarıseki, Bekbele, Akarca, Orhangazi, Çınarlı, Kaledibi, Kavaklıoluk Mahallerinden tam 30 bin imzayla dilekçe veriliyor ilçe olması için ama şu ana kadar netice yok. Gelin, gerçekten, Hatay’ın birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yaraşır şekilde, bu ayıbı birlikte çözelim, birlikte bunu gerçekten kurtaralım” ifadesini kullandı.

Milletvekili Serkan Topal’ın önergesi, CHP Milletvekillerinin ve MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın EVET oylarına rağmen reddedildi.

Vekilimiz Sayın Serkan Topal ile yaptığım telefon konuşmasında Denizciler’in ilçe olması konusunda ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

HABER : Ali Gez

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın konuşmasının tamamı şu videodadır :

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *