Vali Doğan’ın İlköğretim Haftası Mesajı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

” Değerli Öğretmenler, Kıymetli Veliler ve Sevgili Öğrenciler;

Bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyor olmanın sevincini ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Nesil yetiştirmek medeniyet inşa etmektir. Her yaşta eğitimi ilke edinmiş, yetenekleri ve becerileri doğrultusunda yönlendirilmiş, nitelikli insan gücünün varlığı toplumların gelişmesinde en büyük unsurdur. Ülkemizin eğitim alanındaki hedefini, yüce Atatürk ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek’ olarak vurgulamıştır.

Birbirinden Kıymetli Öğretmenlerimiz!

Ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunuzdan şüphemiz yoktur! Bu münasebetle öğrencilerinizi, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefini bilen şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden eminim. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum!

Çok Değerli Anneler ve Babalar!

Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle binbir cefa ve fedakârlıkla büyüttüğünüz evlatlarınızın geleceğe hazırlanmasında okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle sürekli iş birliği sağlayacağınıza inanıyorum.

Sevgili Öğrenciler!

İnanıyorum ki gelişen dünyanın gereklerini uhdesinde barındıran eğitim yuvalarınızda ülkemizin ve milletimizin ufuklarını aydınlatan birer güneş olarak doğacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf edeceksiniz. Bu zor süreçte insanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet olduğunu aklınızdan bir an olsun çıkarmayacağınızdan şüphe duymuyor, eğitim hayatınızda üstün başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bulunan, fedakârca görevini ifa ederken Şehitlik makamıyla şereflenen, Gazilik unvanıyla onurlanan eğitim camiamızın aziz neferlerini, saygı ve şükranla yâd ediyor, tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum. ”

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *