Vali Doğan Yeni Eğitim Öğretim Yılı ile Okul Açılış Törenine Katıldı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 09 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 10.30’da 2019-2020 eğitim öğretim yılı ile Kisecik Şehit Bestami Güler Ortaokulu’nun açılış törenine katıldı.

Törene Vali Doğan’ın yanı sıra okula adı verilen Şehit Bestami Güler’in babası Osman Güler, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı J. Alb Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Vekili Tuncay Pekin, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Kurum İl Müdürleri, HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, siyasi parti temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören programında Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri yaptı. Okulun öğrencilerinden Zehra Gök’ün okuduğu şiirin ardından okula adı verilen şehidimiz Bestami Güler’in özgeçmişi okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu’nun konuşmalarından sonra kürsüye gelen Vali Doğan 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini dile getirerek sözlerine başladı.

Vali Doğan, “Bu eğitim öğretim yılında yeni bir nesil daha bugün okula başlıyor. Toprağa yeni tohumlar ekiyoruz. Bu çocuklar, ecdattan almış olduğu şuurla bu milleti geleceğe hazırlayacak çocuklardır. Bu yüzden çocuklarımızı çok önemsiyoruz, kıymet veriyoruz, onların iyi bir eğitim alabilmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. ’’ dedi.

Vali Doğan, “Yapmış olduğumuz bu okullar, içerisindeki donanımlar, öğretmenlerimize vermiş olduğumuz kıymet, çocuklarımızın iyi yetişmesi, geleceğe iyi hazırlanabilmesi içindir. Biraz önce mehteran takımını dinledik. Mehteran takımı çocuklarımıza şuur veren, milli duygu ve düşünceleri kabartan ve onları geleceğe milli şuurla hazırlayan marşlar seslendirdi. “Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.” dediği bu çocuklar içerisinden Fatih’ler, Yavuz’lar, Mustafa Kemal’ler çıkacaktır. Bu çocuklar içerisinde bu milleti geleceğe taşıyacak, bu milleti ilelebet bu topraklarda payidar edecek, bu coğrafyada bu milletin evlatlarını şanlı tarihiyle birlikte geleceğe hazırlayacak nesiller vardır. Bütün gayretimiz buna yöneliktir. Bu şuurla, bu düşünceyle çalışıyoruz. Evet birtakım sıkıntılarımız var. Ama geçmişe baktığımızda, bizim çocukluk dönemimizdeki şartlarla kıyasladığımızda bugün çocuklarımızın yeni ve modern okul binalarına, güzel donanımlara sahip oldukları aşikârdır. Çocuklarımızın daha iyi imkânlara sahip olmaları ve daha iyi bir eğitim almaları için çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Vali Doğan, “Eğitimin temeli öğretmendir. Öğretmenlerimizi ben buradan kutluyorum. Büyük bir gayretle, büyük bir emek sarf ederek çocuklarımız için hazırlanıyorlar, onları geleceğe hazırlıyorlar. Vefakârlar, ama onun karşılığını aradan yıllar geçtikten sonra herhangi bir yerde bir öğrencisini doktor olarak, hemşire olarak, mühendis olarak gördüklerinde bütün yorgunluklarını unutuyorlardır diye düşünüyorum. Ben buradan öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Eğitim ve öğretimin bir parçasının da veliler olduğunu belirten Vali Doğan, “Veliler çok önemli, aileler çok önemli. Veliler, çocuklarımızın okuluyla, öğretmenleriyle irtibatı koparmamalı, sürekli iletişim içinde olmadırlar. Çocuklarımızın okul hayatlarındaki başarısını ve eğitim süreçlerini takip edelim. Öğretmenlerimizle istişare edelim ve çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlayalım. Ben tekrar yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu okula ismini vermiş olduğumuz şehit Bestami Güler kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidimizin babası burada, kendisine sağlık, sıhhat diliyorum. Buradan Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına da kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. En kıymetli varlığı olan evladını bu vatan için, bu toprak için, bu millet için feda etti. Biz her zaman şehitlerimizle birlikte onların da duacısıyız. Şehit yakınları her zaman bizim baş tacımızdır. Ben tekrar şehidimize ve eğitim camiasından şehit olmuş tüm öğretmenlerimize, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Çocuklarımıza başarılar diliyorum, öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Okulumuzun açılışı da hayırlı olsun, tekrar teşrifleriniz için şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Beraberindeki heyet ile birlikte okulun açılış kurdelesini kesen Vali Doğan, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini çaldı. Sonrasında sınıfları gezerek ders kitaplarını inceledi ve öğrenciler ile sohbet etti.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir