Saldırgan Köpeklere Karşı Çare Bulun

VATANDAŞ SALDIRGAN KÖPEKLERDEN KORKUYOR İŞTE !

*** Ali Gez’in köşe yazısı ***

Tabii ki sokak hayvanları ile iç içe yaşayacağız. Onları sahiplenmek, beslemek insani görevimiz.
Ancak şehirde insan hayatını olumsuz etkileyen saldırgan köpeklerin diğerlerinden ayrılarak daha uygun alanlara transferi bir gerekliliktir.

İnsanlar gece işe girer, işten gelir, sabahın köründe işine okuluna gider. Sahipsiz başıboş saldırgan köpeklerin bu insanlara saldırması, korkutması kabul edilemez.

Şehir hayatını düzenlemekle görevli tüm sorumluların, resmi görevlilerin bu gibi olumsuzluklara karşı tedbir almalarını beklemek olağandır.

Biz şehirliler, çocukluktan itibaren hayvanlara nasıl davranacağımız yönünde eğitimsiziz. Okullarda ehil kimselerce çocuklarımıza hatta biz ailelere ve büyüklere özellikle köpeklerle bir arada yaşam için eğitimler verilmelidir.
Saldırgan köpeklerden çekiniyoruz, korkuyoruz. Çünkü, çocuklarımız ve biz büyüklerin çoğu, sokak hayvanları ile yaşantımızda ve karşılaşacağımız olumsuzluklarda ne yapmamız, nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyoruz.

29 Eylül 2019 günü İskenderun Denizciler Mahallesi’nden bana mesaj gönderen bir vatandaş D819 Karayolu kenarındaki bölgeyi kastederek,

Biz her sabah arkadaşlarımızla işe gitmek için aşağıdaki BİM market yanındaki durakta bekliyoruz ve orada öğrenciler ve bizim gibi dolmuş bekleyen vatandaşlar var.

Ama orada gezen başıboş köpeklerden tedirgin durumdayız. Gelen geçen araçlara saldırıyorlar. Bunların sayısı iki veya üçtü ama şu an 10 taneyi bulmuş. İskenderun Belediye Hayvan Barınağını aradım, telefona bakan yok.

Köpeklerden bir tanesi de Pitbull cinsi. Açıkçası korkuyoruz. Sabah 6. 15 gibi oraya iniyoruz. Yarın bir gün karanlıkta ineceğiz.

Sizden ilgili yerlerle görüşüp bununla ilgili bir önlem alınmasını rica ediyorum” diyor.

Sonbahardayız ve gündüzler kısalıyor, karanlık havalarda sokakta, caddede şehir hayatına devam etmek zorundayız. Sayın yetkililer, saldırgan köpeklere karşı çare bulun lütfen.

AliGez.com.tr

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *