Tarihi Bina, Kırıkhan Kültür Evi Olacak

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, Fransızlar tarafından 1926-1930 yılları arasında inşaa edilen, Fransız işgalinin sona ermesiyle birlikte bir çok resmi kuruma hizmet veren ve son olarak Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılan tarihi bina, “OKULLAR HAYAT BULSUN PROJESİ” kapsamında düzenlenen törenle Kırıkhan Belediyesi’ne devredildi.

Törene Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Sarıkaya, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Muhtarlar, İş insanları, Esnaflar ile Kurum Müdürleri katıldı.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz yaptığı konuşmada,

“Bu büyük hizmette emeği geçen Milletvekilimiz Doç.Dr. Hüseyin Yayman beye, İlçe Kaymakamımız Sayın Zafer Karamehmetoğlu’na, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kemal Karahan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Cahit Ayazhan’a ve bütün emeği geçenlere teşekkür ederim.

Fransızlar, 1926 – 1930 Yıllarında bu binayı bizleri yönetmek için inşa etmişlerdi. Bizlerde yaklaşık yüz yıl sonra burayı Kültür evi olarak hizmete sunarak onlara cevap veriyoruz. Tarihimizi gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmamız lazım.

Allah’ın (c.c.) izniyle bizler bu binayı Kültür Evi olarak Kırıkhan’ımızın hizmetine sunuyoruz. Ve ilk etapta gece saat 24.00’ e kadar açık olacak, Çocuklarımız sadece kitap okuyacak. Çay, kahve ve hizmet bedava olacak. Kültür Evi İlimize ve İlçe halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *