Vatandaş Yolları Kaldırımları Kullanamıyor !

İskenderun Belediyesi sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yapıyor,

“Denizciler’de çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yolların bakım, onarım ve asfalt yama çalışmalarını sürdürüyor.”

Ancak, asfalt yama, parke taşı olan yere yapılıyor. Önceki dönem İskenderun Belediye Meclis Üyesi Osman Çolak konu ile ilgili şu yorumu yapıyor,

“Parke Taşı olan yola asfalt ile yapılan yama yanlıştır, parke taşı alt zemine su alır, asfalt yama su aldığı zaman atma yapar, israf olur”

Vatandaş bozuk yollardan o kadar bezmiş ki, buna da razı. Denizciler mahallesinden bir vatandaş :

“Ali abi selamlar, kolaylıklar diliyorum, 132. sokak hali bu şekilde yetkililere sesleniyoruz” diyerek resim gönderiyor. Halbuki o seslenilen yetkililer her yerin bu şekilde olduğunun zaten farkında.

HEMŞERİLERİMİZ AVRUPA’DAN DA İZLİYOR VE… 

Taa Avrupa’dan bile bu konuda yorum geliyor,

“Sevgili Ali, sizin takipçinizim. Avrupa’dan hiç güzel görünmüyor kardeşim. Siz bir şeyler yazarsanız belki düzeltirler”

Teşekkür ediyorum. Ama kendim yazıp kendim okuyorum gibi geliyor bazen. Yetkisini kullanmayan / kullanmak istemeyen / görmezden gelen yetkililere sesimizin duyulduğundan da pek emin değilim.

İskenderun Suçıkağı Mahallesi’nden bir vatandaş, “İskenderun Suçıkağı mahallesi yollarının videosu” diyerek bize bozuk yol videosu gönderiyor. Yol, Kösür Mevkii diye geçiyormuş ve yeni mezarlık yoluymuş aynı zamanda :

KÜÇÜK ESNAF NEDEN İŞ YAPAMIYOR?

Yol olsun ki, vatandaş kendi araçlarıyla veya toplu ulaşımla rahatça, konfor içinde alışverişe gidebilsin.

Yürünebilir, işgal edilmemiş kaldırımlar olsun ki, fiziksel engellilerimiz, yaşlılarımız, hamile bayanlar dahil tüm vatandaş yaya olarak rahatça, konfor içinde alışverişe gidebilsin.

Alışveriş olsun ki; ticaret çarkları dönsün, kazanç ve kâr sağlansın, istihdam olsun, şehir canlansın.

Düğüm noktası: yol ve kaldırım.

Bu düğümün çözümü için yapılan geçici işler vatandaşı SITMAYA RAZI ETMEK anlamındadır. Herkes Polyanna’nın Mutluluk Oyunu’nun figüranı olmuş durumda, YAMA bile lüks, bundan mutlu oluyor. Ama bir aşırı yağmur sonrası, parke taşına yapılan asfalt yamanın tekrar zarar görmesi sonucunda mutsuzluğa GARK olacağını da biliyor.

VATANDAŞA “GERİBİLDİRİM” SIFIR DÜZEYDE

İletişim araçlarının çeşitliliği, halkın BİLME ÖZGÜRLÜĞÜ‘ne çare olmuyor. Niçin?

Çünkü tam anlamıyla o araçlar kullanılmıyor, halk yeterince bilgilendirilmiyor, “gözdeki çapak” vatandaşa açıklıkla hiç anlatılmıyor, gösterilmiyor…

Yollar, kaldırımlar için yapılanlar, yapılamayanlar halka çok iyi anlatılmalı, sözü edilen ve sözverilen vaatler ile halkın beklentilerine karşılık gelenler, geçerli gerekçelerle tüm gerçekler, uygun ikna yöntemleriyle belirli periyodlarla vatandaşa aktarılmalıdır.

Yapılamayanlar konusunda vatandaşı sürekli bilgilendirin, bilgilendirmekten hiç vazgeçmeyin, ki güvenin adı tam otursun, toslamasın bir yerlere..

Kalın sağlıcakla,

Ali Gez

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *